"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Aranyosi Ervin - Tarr Dániel

Szellemgyógyászat

- Spiritual Healing -

2010.

Új dimenziókat nyitó spirituális gyógymód a szellemgyógyászat. A pszihotronikusok szerint a szellem betegíti meg a testet és ez okozza fizikai test minden betegségét. A kezelés lényege, hogy a beteg szellemét egy más dimenzióban található mennyei korházba viszi a gyógyító szelleme, majd ott elvégzik rajta a szükséges beavatkozást. A beavatkozás a kisebb műtétektől egész a komolyabb szervcserékig terjedhet. A beavatkozás végén a szellem visszatér a beteghez és átíródik a gyógyulás a fizikai testre. Ezen kívül rengeteg alkalmazási területe van a pszihotronikának kezdve az előző életeinkből áthozott problémák megoldásától a halott lelkének átsegítéséig a túlvilágra.

Szellem Gyógyászat

A modern fizika kutatásaink eredményeképpen az életről alkotott új szemlélet más megvilágításba helyezi saját testünket is. Nem vagyunk csupán biokémiai gépek! - új tényezőket kell hozzáadni azokhoz a kölcsönhatásokhoz, amelyek a test működését és biokémiáját szabályozzák.

Ezek az

  • elektromásneses bioenergetikai mező, és a
  • finom szubtilis energia mező (hagyományos nevén ezek az étheri, mentális vagy spirituális energiák), amelyek összekötik testünket a pszí-mezővel, az "ötödik mező" kvantumvákuum holomezejével.

Ez az "ötödik mező" felfedezése magyarázatot ad jó néhány, a tudomány számára eddig rejtélyes jelenségre, így a holisztikus gyógyítás mibenlétére is. Ez a mező "emlékezettel" rendelkezik, ami magyarázatot ad az időn és téren túli, a személyek közötti távkapcsolat gyógyítási lehetőségeire. Minden élő szervezetnek egy egyéni morfodinamikus minta felel meg ebben a mezőben, úgyanúgy, ahogy az egyszerűbb élettani mintát a DNS őrzi.

Az egészség megőrzése az állandó információcsere útján történik, az egyén pszi-mezőbenli morfodinamikus mintája szűntelenül méri magát a pszi-mezőbeli fajspecifikus mintához, és ezáltal ahhoz igazodik. Minedezeket pedig nagymértékben befolyásolja TUDATUNK harmonikus állapota, az, hogy milyen kapcsolatban van a testünkkel, mert ettől függ az öngyógyítási folyamat eredményessége.

Most már világossá vált, hogy mennyire fontos az egészségünk megőrzése érdekében, és a már egyensúlyát, harmóniáját vesztett, megbetegedett szervezet számára az, hogy a szellemi - lelki - testi egyensúly harmónia mielőbb helyreállításra kerüljön.

A súlyos betegségek minden esetben lélekből vagy szellemből fakadnak, a  megtapasztalás azonban a fizikai testen keresztül történik, ez a fajta jelzés a tünet.  Ahhoz, hogy a 3 testünk – szellemtest, lélektest és fizikai test – harmóniában legyen egymással, nem elegendő a fizikai test tüneteit kezelni. A fizikai test csak a tünet hordozójaként van jelen, ebből kifolyólag a tüneteket kezelni oktalanság, mert ha a tünetet, a betegséget létrehozó okot nem szüntetjük meg, akkor nem jöhet létre valódi gyógyulás.

A szellem és a lélektestünkben, finomabb energiák formájában ugyanúgy megtalálhatóak a szervek és a szervrendszerek:  az idegrendszer, az érrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztórendszer, a nyirokrendszer, légzőrendszer, a mozgásrendszer (csont-, és izomrendszer) és az energiarendszer is (meridiánok és a csakrák, vagy csokrok).

A szervezetünk a szellemtestben nagyon finom rezgésként van jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben lematerializált rezgésként, fizikai anyagként található meg.

A lélek is test, a szellem is test, de a fizikai szem számára láthatatlan. Mivel a fizikai világunkban az 5 érzékszervünkre igyekszünk támaszkodni, nem vagyunk képesek közvetlenül felfogni a lélekből és a szellemből érkező jelzéseket, így azok a fizikai testünket, mintegy jelzőrendszerként használva küldik nekünk az üzenetet, hogy valamit nem helyesen teszünk, bizonyos helyzeteket rosszul kezelünk, életfeladatainkat rosszul hajtjuk végre.

Ezért van az, hogy a betegségeket csak a gyökerüknél lehet gyógyítani, azaz ahonnan fakadnak: lélekben és szellemben. A súlyos és kevésbé súlyos betegségeket szellemszinten és lélekszinten tudjuk gyógyítani, megváltozott tudatállapotban, mély alvási szinten, nem pedig hipnózisban!

A “tudjuk” kifejezésben a többesszám nem tévedés esetünkben, mert a gyógyító és a páciens szelleme közös, összehangolt munkát végez. A folyamat során előbb ellazult, relaxált állapotba kerülünk, majd az agyfrekvenciáinkat visszük le 0 és 4 hertz közé. Ebben a fázisban ki van kapcsolva a tudatos elme és képesek vagyunk kapcsolatot teremteni a szellemünkkel. Szellemsebészettel, szellemgyógyászattal a betegség okaira derítünk fényt. A gyógyítást a szellemtestben, illetve a lélektestben végezzük el, ahonnan a gyógyulás aztán átíródik a fizikai testbe is. Ez a gyógyítás a beteg aktív közreműködésével történik, így részese lesz saját gyógyulásának. A gyógyítás  fizikai eszközök és gyógyszerek nélkül történik, a műtét, illetve a kezelés során nincs vérzés és nem jár fájdalommal sem. A gyógyulás alapvetően függ a gyógyulni vágyó, gyógyulásba vetett hitétől.

Gyógyító energia

Az elvesztett energia pótolható. Az ember, ebben a stressztől terhelt, rohanó, küzdelmes világban gyakran érzi, hogy kimerült, elfáradt, hogy energia hiányos állapotba került.

Az, hogy egy gép, egy jármű üzemanyag nélkül nem működik mindenki számára világos, természetes. Az emberek többsége ilyenkor úgy gondolja, elegendő a fizikai testét megetetni, megitatni és máris fel vagyunk töltve. Tele a tank, lehet indulni! Vagy mégsem? Na igen, az embernek alvásra is szüksége van, ahhoz hogy regenerálódjon a szervezete. Máris találtunk egy különbséget, amin érdemes elgondolkodni.

Azután itt van egy másik dolog. Találkozunk valakivel, aki minden figyelmünket igyekszik magára vonni. A vele való együttlét, egy beszélgetés, az általa elmondott – többnyire negatív – dolgok elvonják figyelmünket és úgy érezzük, hogy lemerülünk, mint egy elem. Ugyanígy falják fel energiáinkat a félelmeink, haragunk, irigységünk, lelkiismeret furdalásaink, a gondok, amiket teremtünk. A bosszankodás, idegeskedés, aggódás, mind-mind energiaveszteséggel jár. Ha ilyen hangulatban maradunk, ezeket az energiákat nehezebben tudjuk pótolni. A félelmek pedig előbb-utóbb megbetegítenek.

Az energia a test, a lélek és a szellem közös kommunikációs eszköze és egyben szellemi tápláléka. A betegség kialakulásának leggyakoribb okai a test és a lélek közötti szakadás, a harmónia hiánya, a kiegyensúlyozott életmód, a táplálkozás felborulása. Ahhoz, hogy fenntarthasd egészséged, tudatos összhangban kell lenned tested energiarendszerével. Az Univerzumból áradó energiák segítségedre lesznek, energikussá teszik a tested, lelkierőt adnak, és a szó szoros értelmében ragyogóvá teszik szellemedet. A fény felemel, a negatív gondolatok, – a sötét oldal – a mélybe taszít. A döntés rajtad áll. Ha szeretsz szenvedni, akkor a félelmet neked találták ki, a politika, a gazdaság, a fogyasztói társadalom és a média a segítségedre lesz ebben. Ám, ha úgy döntenél, hogy a sötét mocsár helyett, az egész-séget, a teljesebb, örömtelibb, a felszabadult életet választanád, akkor erre te is képessé válhatsz. Keresd tehát a fényt, a gyógyító energiákat.

Az embernek újra fel kell ismernie, hogy az univerzum energiáit bárki képes saját gyógyítására fordítani. Az emberiség elfeledte ezt az ősi képességet, melynek segítségével tudatalattink képes ezt a kozmikus energiát úgy használni, hogy akaratunkon kívül is be tudja indítani a gyógyulási folyamatokat.

Elég, ha csak arra az ösztönös mozdulatra gondolunk, amikor valaki beüti a kezét, vagy a lábát és odakap a kezével. Ugyanígy a kezével „gyógyítgatja” az ember a fogfájását, amikor feldagadt arcára helyezi a tenyerét, mert ösztönösen még „emlékszik” arra, hogy ez valamikor működött. Ugyanígy tesz az édesanya, amikor lázas gyermeke homlokára, vagy fájó hasára helyezi a tenyerét és a láz, illetve a fájdalom múlni kezd, a beteg gyermek megnyugszik. Az édesanya érintése gyógyítani képes. Az energia gyógyít!

Ebből következik, hogy nem én vagyok a gyógyító! Közvetítőnek, spirituális segítőnek nevezem magam. Segítek, hogy a gyógyulni vágyó visszataláljon arra az útra, amely képessé teszi a gyógyulásra és az egészség fenntartására. Tanulmányaim során arra készültem fel, hogy a gyógyulást elősegítő, gyógyító energiát közvetítő személyként, – mint egy katalizátor – vegyek részt a hozzám fordulók egészségi állapotának helyreállításában. A keleti orvoslás a mai napig használja ezt a tudást. Ezen alapulnak a különböző akupunktúrás, akupresszúrás, és kézrátétes, illetve energia áramoltató kezelések (Narayana, Pránanadi, Reiki, stb.), de felhasználja például a kineziológia Touch for Health (gyógyító érintés) ága is.

Szellem Gyógyászat

Azt már a tudományos orvoslás is felismerte és dokumentálta, hogy betegségeink mintegy 95%-a lelki eredetű, vagyis pszichoszomatikus. A lelkünk mélyén felmerülő problémáink – például félelmeink, dühünk, haragunk, elfojtott indulataink, lelkiismeret furdalásaink, vagy akár a szeretet hiánya (elfogadás és elengedés), stb. – lelki szinten hatva, és onnan a fizikai testünkre, szerveinkre, szervrendszereinkre kivetítve, átíródva, energia elakadást, úgynevezett energia blokkokat hoz létre, amely jelentkezhet energiahiányként, vagy esetleg többlet energiaként is. Ilyenkor az a dolgunk, hogy egy állapot felméréssel feltárjuk az itt leírt jelenség lelki okait. Szembesítsük a kezelt személyt ezzel az okkal, vagy éppen okokkal, hogy dolgozni tudjon rajta, és képes legyen ezekkel szembe nézni, és gyógyulása érdekében, ezeken változtatni. Ez azért is lényeges, mert nem elég a tüneteket elfedni, eltakarni, elnyomni, – a lelki okokat éppúgy kezelni kell.

Ezt követően azután az elvesztett energia pótolható. Többféle módszer is rendelkezésre áll. Így például a Narayana, az aura és csakratisztítás – feltöltés, nevetés terápia, gyógyító beszélgetés, kineziológiai oldás, szellemgyógyászat, stb. Mindig a páciens igényét és hitét figyelembe véve, az állapot felmérés adta legcélravezetőbb kezelési mód(-ok) megválasztásával.

A gyógyító energia átadása

Az energia átadásnak, – az Univerzumból származó gyógyító energia felhasználásának, közvetítésének, – számtalan módszere ismeretes szerte a világban. Földrészek, és nemzetek technikái más és más megjelenésben mutatkoznak meg, amit nagyban meghatároznak az adott nép vallási nézetei, kulturális gyökerei, tradíciói. Ami közös bennük, hogy a jó szándék vezérli mindegyiket, a másikon való segíteni akarás.

Az emberi test több, annak látható, tapintható, egyáltalán a biológiai érzékszerveinkkel felfogható életképes anyagnál, bár a modern orvostudomány elsősorban csak a fizikai testre koncentrál. Az emberi test több mint a matéria, a hús-vér anyag. Ezért a holisztikus gyógymódok igyekeznek azt teljességében – test-lélek-szellem szinten – vizsgálni, a negatív változásokat helyreállítani. Nem elég csak a tüneteket kezelni, érdemes megvizsgálni azt is, hogy mit üzen a betegség, mire akar tanítani. A pozitív változásokhoz, testünk, lelkünk, szellemünk összehangolt egész-séges működéséhez, az eredeti, harmonikus működés helyre állítása szükséges.

Szellem Gyógyászat

Az energetikai harmonizálásnak, az energia blokkok feloldásának több féle módját is ismerjük világszerte. Az energia vonalak, energia pályák (meridiánok) mentén történő energetikai tisztítást több féle ősi technikával is el lehet végezni. A teljesség igénye nélkül ilyen az akupunktúra, amennyiben az energiaharmonizálást tűkkel végzik, az akupresszúra, ha a pontokat kézzel, nyomással kezelik, és a moksza, amennyiben az energia pontokat izzó szivarszerű fekete ürömből készült gyógynövény rudacskákkal ingerlik, annak kibocsátott hőjével és információjával.

A reflexológia (talpmasszázs) is egy energia zavar feltáró és harmonizáló módszer. Ugyanakkor a többi masszázs fajta is támogatja az energia áramlás helyreállítását, bár kevésbé célzottan, nem elsősorban az energetikailag blokkolt területre koncentrálva, inkább egyes testtájak szervek átgyúrásával, átmozgatásával, a vér- és nyirokkeringés fokozásával, az izom és kötőszövetek fel, illetve ellazításával.

Az energia átadás legelterjedtebb módszerek egyike a kézrátét. Természetesen a kézből kijövő energia érintés nélkül is átadható, amennyiben az energia adója ismeri annak az egyszerű, gyakorlati módszerét. Alapvetően erre épülnek a Reiki és a Pránanadi, melyek tradicionális kézrátétes pozíciók útján érik el gyógyító hatásukat.

Ezekhez hasonló a Narayana technika, amely egy érintés nélküli energia behangolást tesz lehetővé. Munkánk során egy az Univerzumból származó (tiszta, Isteni) energia vezeti a kezelő karjait, és a páciens energia harmonizálása az aurában történik meg. A kezelés során az energia többletek elvezetődnek, az energia blokkok feloldódnak és az energiahiányban küszködő területek feltöltődnek. A Narayana beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, támogatja az immunrendszer működését, segíti az ellazulást, az önmagunkra, befelé figyelést. Harmonizál, felfrissít, gyógyít. Jól kiegészíti a gyógyító beszélgetést, a beszéd terápiát, amelynek lényege, hogy felszínre hozzuk a testünket megbetegítő lelki problémákat, életünk során összegyűjtött sérelmeket, félelmeket, traumaként megélt eseményeket, melyet önvédelem címén száműztünk tudatalattinkba, mert nem volt erőnk szembenézni velük.

A lelki háttér kiderítése, a problémáin kimondása már önmagában is megkönnyebbüléssel jár, az ezt követő energetikai kezelés pedig lehetővé teszi, hogy a szervezetünk öngyógyító mechanizmusát beindítva a gyógyulás útjára lépjünk. Istenben és a gyógyulásunkba vetett hitünk pedig szellem és lélek szinten támogatja a folyamatokat, melyek segítenek az egészség helyreállításában, a gyógyulás fizikai szinten is létrejövő megvalósulásában.

Miből áll egy energetikai kezelés?

Első alkalommal az energetikai kezelést megelőzi egy állapot felmérés. Itt megkeressük a lélekben megbúvó problémákat. Ezek felszínre hozása, a szükséges változtatások, lehetséges alternatívák átbeszélése már beindítja a gyógyulási folyamatokat, illetve oldja az életünkben felmerülő negatív stresszt.

Következő lépés az aura-, és csakratisztítás, a csakraharmonizálás, aurafeltöltés, az egészséges harmónia megteremtése kívül és belül.

Praktikusan, a Narayana kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, tehát regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat, melyek azután átíródnak a fizikai testre is. Isteni intelligens energiáról lévén szó, segítségével a szervezet különböző pontjain lévő energia blokkokat oldja, igény szerint pozitív energiával látja el az energia hiányosan működő szerveket, míg a túlenergia elvezetéséről is gondoskodik.

Úgy is mondhatjuk, hogy mozgásba hozza a test energiáit, sok esetben nagyon gyorsan állítja helyre a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a kiváltott gyógyító reakciókat.

A Narayana jól kiegészít minden természetes gyógymódot, de az orvosi kezelések hatékonyságát is növelheti. Stresszoldásra is kiválóan alkalmas.

Hogyan segít a “gyógyító” beszélgetés?

Minden betegség hátterében valamilyen lelki probléma, érzelmi trauma áll. Ha sikerül ezt az okot felkutatnunk, megértenünk, elfogadnunk, máris a legtöbbet tettük a gyógyulásunk, vagy az egészségünk érdekében. A gyógyító beszélgetések lényege az, hogy egy kicsit kívülről láthassuk a problémáinkat, hogy szembenézhessünk félelmeinkkel, hogy felelősen gondolkozhassunk a velünk történt, bennünket olykor fájdalmasan érintő eseményekről és lehetőségünk legyen a saját érdekünkben döntést hozni, amely létrehoz egy jó irányú változást az életünkben, melynek segítségével beindíthatjuk szervezetünk öngyógyító mechanizmusát.

Az életünk során megtapasztalt, megélt élethelyzetek alapján könnyedén adunk másoknak tanácsot, ugyanakkor a saját gondjaink hátterében megbúvó tényezőket képtelenek vagyunk felismerni, nem merünk szembenézni velük, sőt, mint egy önvédelmi céllal igyekszünk kitérni előlük.

A gyógyító beszélgetések célja nem az, hogy a tanácsadó jól bevált recepteket adjon a páciense kezébe. Még csak az sem, hogy különböző megoldó kulcsokkal kisérletezzünk (itt egy pirula, ha nem válik be, akkor adok egy másikat), hanem az, hogy tükröt tartsunk a kliens számára, hogy Ő maga ismerje meg problémái gyökerét, hogy nézzen szembe félelmeivel, elfojtott érzelmeivel, életének meg nem élt eseményeivel.

Nem egy előre megrajzolt útvonalat adunk a kezébe, hogy merre menjen tovább, hogy melyik út vezet a boldogulása felé, hanem segítünk a lehetséges alternatívákat felvázolni, megkeresni a lehetőségek várható kimeneteleit és ezt követően, a páciens könnyebben döntheti el, hogy melyik út lehet számára a legmegfelelőbb. A választás és a felelősség az Övé, de már az is nagy dolog, ha valaki képes ezt felismerni, megtalálni és felelősen megtervezni a jövőjébe vezető, számára jelen pillanatban a legjobbnak látszó útvonalat.

Ezt leginkább ahhoz hasonlítanám, mint amikor valaki a vaksötétben eddig lámpa nélkül igyekezett volna eljutni a céljához és most egy elemlámpát adnánk a kezébe, hogy megvilágíthassa az előtte álló út néhány méteres részét. A jó hír az, hogy ahogy halad előre, újabb és újabb részek válnak láthatóvá, ha a sötétség helyett a fény, a tudatos gondolkodás vezeti…

[ Forrás: » Gyógyító Energia ]


» Alternatív Gyógyászat - Energia gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Tudatkutatás
» Alternatív Gyógyászat - Orvosi parapszichológia

» Parapszichológia - Filippinózis (a spirituális műtétekről)

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 

[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 11-01-2013