"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Tarr Dániel

Energia gyógyászat

- Energy Healing -

2010.

Az energiagyógyászat célja az emberi test életerő energiamintázatának közvetlen átalakítása, a belső egyensúly kialakítása és a betegség legyőzése különböző stimuláló technikák által. Az akadémikus orvoslás ugyanakkor az "életerő" puszta létét is elutasítja... Az energia gyógyászok szerint a konvenciális gyógyszeres kezelések csak az energiaváltozások tüneteit kezelik, de nem gyógyítják meg magát az okot.

Aura

Az ember három nagy egységből tevődik össze: szellemtestből, lélektestből és fizikai testből. A lélek is test, a szellem is test, de a fizikai szem számára láthatatlan. Mindkettőben benne vannak a szervek, az idegrendszer, az érrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztórendszer, a nyirokrendszer és az energiarendszer is. A szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben mint anyaggá vált, lematerializált rezgés. A súlyos betegségek minden esetben lélekből vagy szellemből fakadnak. A fizikai testben csak a tünetük található.

A három dimenziós fizikai világra, és az öt érzékszervre lekorlátozott ember nem érzékeli a lélek jelzéseit. Nem hallja a lelkiismerete hangját, s egy idő után a lélek már csak betegség által tud jelzést adni, amire aztán kénytelen lesz odafigyelni. Maga az anyag nem betegszik meg. A betegségeket csak a gyökerüknél lehet gyógyítani, azaz ahonnan fakadnak: lélekben és szellemben. A test a tünet hordozója, egy jelzőrendszer, mely jelzi, hogy valamit rosszul tettünk vagy teszünk. A testben csak a betegség tünetét lehet kezelni, sohasem az okot.

Nagyon széles palettán mozognak azok az emberek, akik azt valják magukról, hogy valamiféle kozmikus vagy bioenergiát közvetítve  testükkel, képesek akár gyógyítani is. A legtöbb ilyen ember, valamilyen szinten természetgyógyásznak valja magát és arra ösztökéli a betegeket, hogy saját akaratuk segítségével és bízva  gyógyítójuk energiáiban, képesek lesznek meggyógyulni. No nézzük mi is állhat e jelenség és az emberek mögött. A parapszichológia e jelenségkört több részre bontja, az egyik csoportba azok az emberek tartoznak, akik ún. pszi-sebészek. Kik is ők?

Azon gyógyítók akik mindenféle segédeszköz nélkül képesek mondjuk daganatokat ill. szervi sérüléseket gyógyítani, (akár műteni is), csak azáltal, hogy a kezüket használják. Ezen csoportban vannak az ún. kézrátételes gyógyítók is, akik, kezüket, mint valamiféle energiát erősítő eszközként használják és végzik így el a gyógyításokat.

A harmadik csoport, amely talán a legtágabb e téren, az olyan gyógyítók, akiknek még a beteg jelenlétére sincs szükségük, hiszen ún. fantomtestet (szellemtestet) jelenítenek meg maguk előtt a páciensről és azon végzik az energiakezelést. Ezek a szakzsargon alapján az ún. távgyógyászok.

Nézzük munkájuk hatékonyságát! A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a legeredményesebb energiagyógyítási forma, a pszisebészetben van, hiszen itt már olyan statisztikákról is lehet hallani, amely szerint a gyógyulási hatékonyság akár 80%-os. Viszont a távgyógyászok eredményei sem lennének rosszak, csak sajnos ezen a téren a statisztikát jelentősen rontja, hogy az utóbbi évtizedekben elég virágzó ,,iparág,, lett sok olyan sarlatán számára, akik csak a haszonszerzés miatt adták ki magukat gyógyítónak. Ezzel vázoltuk is az egyik problémát, ezen gyógyítási tevékenységnek sokan azért nem képesek  hitelt adni, mert túl sok csalóval találkoztak már. Mivel nem alakult még ki egy normális érdekvédelmi szervezet ezen a területen, így bizony nehéz ellenőrizni azt, ki is igazán gyógyító.

Egy dolog azonban biztos, a jelenség működik és nagy számban gyógyulnak olyan betegek is ilyen kezelések alkalmával, akik olyan súlyos stádiumban voltak már betegségükkel, hogy a modern orvostudomány, már lemondott róluk. Rosszindulatú daganatok, szervi rendellenességek, pszichés problémák múlnak el egy-egy ilyen kezelés alatt. No de mi okozza akkor hát a gyógyulást?

Többféle elmélet és vizsgálati következtetés látot már napvilágot. A legtöbb olyan ember aki gyógyítással foglalkozik, az általa elmondottak szerint, valamiféle természetfölötti adománynak (Istentől, Földönkívüliektől kapott) adománynak tekinti tehetségét, és valamiféle kiválasztottnak vagy tanítónak érzi magát, akinek feladata tudatni az emberekkel ezen felsőbbrendű hatalom akaratát, akár azáltal, hogy csodákat hajt végre. A parapszichológia azonban összetettebben látja ezt a dolgot. A jelenség mögött sokrétű  események bújnak meg. A gyógyulások arra engednek következteni, hogy ki kell jelentenünk, csak akkor működik hatékonyan a felépülés, ha a beteg is feltétel nélkül hisz gyógyulása sikerében. Így tehát érvényesül valamilyen formában az ún. placebó-hatás is. Azaz minden bizonnyal a gyógyítók felhasználják agyunk azon energiáit, amelyek a gondolati úton képesek agyunkból távozni, ez az 1-10Hz közötti rezgés amely normál állapotban elhagyja mérhetően agyunk külső felszínét, bizony csodákra is lehet képes, ha megfelelő a vevőkészülék. Magyarul, tudjuk, gondolatainknak teremtő ereje van, ha sokszor erősen gondolunk valamire és szeretnénk, hogy megtörténjen, gyakran meg is történik, azaz gondolatainkkal, hatással vagyunk a külső világunkra, ha pedig ezen gondolatok olyan emberek fejében dekódolódnak, akik ránk vannak hangolódva, még hamarabb történik meg az esemény. Így tehát, ha egy beteg elmegy egy energiagyógyászhoz és feltétel nélkül elhiszi azt, hogy ott meg fog gyógyulni, akkor már fél sikere van a gyógyuláshoz, hiszen ráhangolódott a gyógyító akaratára, mert ő pedig végig azon fog lenni, amint a betege  megjelenik nála, hogy arra koncentráljon, gyógyuljon meg a betege. Ha pedig e két gondolat összekapcsolódik a hit által, óriási dolgok mehetnek végbe, ez agyunk rejtett misztériuma...

A tudomány még sokáig fogja erre az igazán pontos kimerítő magyarázatot keresni, de addig bízzunk a hit és a gondolat erejében, mert higgye el kedves olvasó, nincs lehetetlen, csak tehetelen ember...

Az Energiagyógyászat jótékony hatásai:

  • fokozódik életerőnk és állóképességünk;
  • erősödik immunrendszerünk;
  • minden fájdalmunk csillapul;
  • emésztési problémáink elmúlnak;
  • kezelhetővé válnak a stressz okozta bajok;
  • felélénkül emlékezetünk és gondolkodásunk;
  • helyreáll, sőt felerősödik testünk ösztönös öngyógyító képessége.

» Alternatív Gyógyászat - Aura gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Csakra gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Szellem gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Prána gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Reiki

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 

[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 11-01-2013