"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[ » Spirituális Ezotéria Könyvtár « ]
» keret nélkül «

[ előre » ]

Tarr Bence László

Szerencse Teszt

- Test Your Luck -

2009.

MIT GONDOL ÖN A SZERENCSÉRŐL?

Az alábbiakban az Ön szerencséjét tesztelheti. Kérjük, hogy a kérdésekre adható válaszok közül az Önre legjellemzőbbet válassza, majd a válaszokhoz rendelt pontokat a mellékelt táblázat alapján összeadva, olvassa el az értékelést!

Fortuna

1. Hisz Ön a Szerencsében?

a., - A szerencse, a babonás ember szüleménye, hogy jó színben tüntesse fel azon véletlenszerű eseményeket, amelyek számára kedvezőnek tűnnek.

b., - A szerencse a megfejthetetlen titok. Kifürkészhetetlen szeszélye által részesít egyes embereket a legnagyobb bőségben, másokat szegénységben.

c., - A szerencsét egy magasabb rendező elv kézenfekvő bizonyítékaként látom, ami a gondviselés gyakorlati megnyilvánulása.

2. Hiszek a szerencsét hozó tárgyakban:

a., - Van olyan kabbalám (pl. szerencse-pénzérmém, hajtincsem, stb.), amit állandóan magammal hordozok nyakláncon hordva, vagy a táskámban vagy pénztárcámban, és szerencsétlennek érzem magam, ha nem lehet velem.

b., - Voltak az életemben szerencsés pillanatok, és ezek emlékére vettem magamhoz valamit arról a helyről, hogy a szerencsés pillanatot mindig felidézhessem.

c., - Egyáltalán nem hiszek a tárgyak szerencse-hozó erejében, nincs semmilyen személyes szerencsét-hozó kabbalám.

3. Amikor 4-levelű lóherét, vagy pénzérmét találok:

a., - Szerencsésnek érzem magam, mert ritka pillanatnak élem meg, ami velem történt. Kisebb esélyt látok az ilyen ‘szerencsés’ történésekre, mint ezek ellentétére.

b., - Szerencsésnek érzem magam, mert mindenki hisz az ilyen dolgok ‘babonás’ szerencse-hozó erejében. A szokás pedig kötelez.

c. - Fel sem veszem. Nincs semmi különös vagy rendkívüli ebben. Nem hiszem, hogy az univerzum így üzenne nekem.

4.  Mi jelentene Önnek, rendkívüli szerencsét?

a., - Ha megnyerném az 5-ös lottó főnyereményét, és egyszerre hatalmas pénzösszeget nyernék, hogy bármit megengedhessek magamnak.

b., - Ha életem végéig nem nélkülöznék, és életem mentes maradna minden betegségtől és bajtól.

c., - Ha életem hátralévő részében minden évvel gazdagabb és gazdagabb lennék tapasztalatokban, és nem múlna el úgy év, hogy valamiben  nem fejlődhettem tovább.

5. Amikor reggel lekésem a buszt, és az újságosnál pont elfogyott a kedvenc újságom…

a., - Tudom, hogy van valami az újságban amit nem kellett ma elolvasnom, és biztos, hogy valamilyen fontos találkozóm van valakivel a következő buszon. Így alapvetően ‘szerencsésnek’ érzem magam.

b., - Bosszankodom, és átkozom a szerencsém, hogy nem kapom meg amit akartam. Ilyen peches csak én lehetek, és haragszom a sorsomra.

c., - Lekésem, vagy elérem... nekem mindegy. A következő pont ugyan azt a lehetőséget hordozza, mint az előző. Nincs semmi jelentősége.

6. Ha egy ember megszólítana az utcán és azt mondaná, nyertem 10 millió forintot, csak annyit kell tennem, hogy követem egy közjegyzőhöz:

a., - Nem hinném el, biztosan szélhámos, aki valamilyen ürüggyel csak ki akar fosztani, ilyen szerencsém egyszerűen nem lehet.

b., - Egy pillanatra elgondolkodnék, hogy, ha valóban így van, miért is történik mindez, és valóban miért is akartam, hogy így legyen.

c., - A nyakába ugranék, és felajánlanám, hogy mint jóhír-hozónak, és közvetítőnek adok neki egy szép kis summát a nyereményből.

7. Baleset ér, elesem egy lépcsőn, és 3 hétre begipszelik a bokámat…

a., - Nem igaz, hogy ez pont velem történik, pont mikor annyi dolgom van, hogy ki se látszom a munkából. A balszerencsében a legrosszabb, hogy ágyhoz vagyok kötve legalább egy hétig, így ki sem mozdulhatok.

b., - Lehetőséget látok benne, hogy végre elolvassam azt a 4 könyvet és megírjam azt a 10 levelet a külföldre szakadt barátaimnak, amit egy éve szerettem volna, így legalább nem tartom kidobott időnek ezt az időt.

c., - Elgondolkodom, mi az amit azonnal abba kell hagynom, és mire kellene több időt  szentelnem. A sors és a ‘bal’-szerencse figyelmeztető ujját látom benne.

8. Az életemet úgy igyekszem szerencséssé tenni, hogy:

a., - Szerencsehozó tárgyakkal, feng-shui kellékekkel rendezem be a lakóhelyem, hogy a szerencse-hozó szimbólumok ereje hassa át az életem.

b., - Kész vagyok kockára tenni életem. Tudom, hogy „az nyer, aki mer”. Csak az nyerhet bármit is, aki kész kockáztatni is. A szerencse kegyeltje az, aki nem tartogatja magát.

c., - Nincs szükségem a szerencsére. Jobban szeretem azt gondolni, hogy az életem pontosan úgy alakul, ahogy én tervezem, anélkül, hogy bárminemű véletlenszerűség vagy szerencse befolyásolná.

9. Szerencsésnek érzem magam, mert…

a., - Mert egészséges vagyok, és képes vagyok építő gondolatokat szülni, és rákérdezni a körülöttem élő világ csodáira. Hálás vagyok, hogy élhetek!

b., - Vannak barátaim, és mert közösségben élhetek. Fontos lehetek mások számára, és hasznosnak érzem amit csinálok a magam és a világ számára.

c., - Vannak megtakarításaim és biztonságban tudhatom magam és a szeretteimet. Nem érhetnek váratlan meglepetések.

10. Szerintem egy szerencsés ember…

a., - Azt teheti, amit a szíve diktál, és azt az életet éli, amit megálmodott magának.

b., - Akit tisztel és szeret környezete, folyamatos elismerésben részesül, és hasznosnak érzi amit csinál, és ezt mások is annak látják.

c., - Aki átlagon felül művelt, egészséges és szép, szerető emberek sokasága veszi körül és anyagilag is rendezett életet él.  

AZ ELÉRT PONTSZÁMOK KISZÁMÍTÁSA

1-es kérdés
a: 1 pont, b: 3 pont, c: 2 pont                  elért pont:…

2-es kérdés
a: 3 pont, b: 2 pont, c: 1 pont        elért pont:…

3-as kérdés
a: 2 pont, b: 1 pont, c: 3 pont        elért pont:…

4-es kérdés
a: 3 pont, b: 1 pont, c: 2 pont        elért pont:…

5-ös kérdés
a: 1 pont, b: 3 pont, c: 2 pont        elért pont:…

6-os kérdés
a: 1 pont, b: 2 pont, c: 3 pont        elért pont:…

7-es kérdés
a: 2 pont, b: 1 pont, c: 3 pont        elért pont:…

8-as kérdés
a: 3 pont, b: 2 pont, c: 1 pont        elért pont:…

9-es kérdés
a: 2 pont, b: 3 pont, c: 1 pont        elért pont:…

10-es kérdés
a: 3 pont, b: 1 pont, c: 2 pont        elért pont:…

Ide írja az összesített pontszámát!   össz  pont:…

ÉRTÉKELÉS AZ ELÉRT PONTSZÁMOK ALAPJÁN

10 és 15 pont között:

- Ön jóval inkább materialista, mint a többség, életét leginkább az anyagi lét örömei töltik ki, kapcsolataiban fontosabb Önnek a külső, mint a belső tartalom. Érdemes lenne megpróbálnia kicsit mélyebben látni a világot.

 15 és 25 pont között:

- Ön sok tekintetben spirituális érzületű, ám még sokat jelentenek Önnek a kevésbé fontos dolgok is. A múló értékek közt vegye észre a múlhatatlant, befelé figyelve találja meg azokat az értékeket, amik egy teljesebb élet útravalói.

 25 és 30 pont között:

- Ön egy igazi spirituális ember! Életét magasabb szempontok vezérlik, képes észrevenni a másokban és a dolgokban rejlő mélyebb tartalmat is. Tartsa meg ezt a szép szokását, éljen mindig boldogabban maga és mások örömére is!

 

» Ezotéria - Szerencse - Fortuna Imperatrix Mundi
»
Ezotéria - Küklosz Anankész - A Sors Kereke
»
Ezotéria - Egyéni sors - kollektív végzet

» Ezotéria - Spirituális Teszt | » Szerelem Teszt | » Tarot Teszt | » Angyal Teszt

Light

Kérlek támogasd a Spirituális Ezotéria Könyvtárat!
(Please support the Esoteric Library!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Scarabeus


         

                         

 
[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 21-03-2010