"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 
[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Szőke Orsolya - Tarr Dániel

Voll-módszer

- VOLL Therapy -

2008.

A Voll-módszerről


Voll diagnosztika

A „Voll-módszer” elnevezés Dr. Reinhold Voll, Stuttgart melletti plochingeni német orvos nevétől származik, aki e módszert kidolgozta. Röviden és velősen ez a módszer elektroakupunktúra + homeopátia + nyugati medicina.

A Voll-módszer alapvetően holisztikus módszer: a teljes szervezet energetikáját vizsgálja, az egész embert, és nemcsak egy pontját, a haját, a candidáját, az allergia-meridiánját! Hangsúlyozom: az egész embert!

Fontos ez azért is, mert Naprendszerünk, amelyben élünk, egy bonyolult energetikai rendszer, amelynek mi emberek is szerves részei vagyunk. Ebben a rendszerben minden mindennel összefügg. 5000 évvel ezelőtt a kínaiak már tudtak, azaz csak így tudtak energetikailag kezelni, illietve gyógyítani, s megelőzni is....

Voll doktor már több, mint 60 évvel ezelőtt, a huszadik század technikájának segítségével mérhetővé tette a szervezet energetikáját. A Voll módszerrel a szervezet egészének ill. különböző szerveinek energiahelyzetéről, az energiaáramlásról, az esetleges blokkokról, zavaró mezőkről, nem utolsó sorban a rejtett gócokról, degeneratív elváltozásokról, igazán szakavatott kezekben -utóbbit csak csendben mondom- akár daganatos elváltozásokról is képet kapunk. Hiszen az energetikai elváltozások előbb jelentkeznek, mint a betegség tünetei. Így ez a módszer a megelőzés módszere is.

Az elektroakupunktúrás teszt az alapja a szervezet informatikai vizsgálatának. Ez lehetőséget nyújt a vizsgáló orvos, általában belgyógyász számára a szervezetben kialakult elváltozások összefüggéseinek kiderítésére, holisztikusan.

A Voll-módszer sok esetben lehetőséget nyújt a szervezet egy olyan elváltozásának a kiderítésére, melyet műtétileg vagy hagyományos, gyógyszeres kezeléssel, homeopátiával, de adott esetben ezek kombinációjával lehet meggyógyítani. A fogak például energetikailag is összefüggésben vannak a szervezettel! Húsz év tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy krónikus betegségből senki sem fog meggyógyulni energetikai zűrzavarral a szájában, vagy lelki zűrzavarral az életében! (Lásd még: biológiai fogászat)


Az elektro-akupunktúrás diagnózist követően (amely további komplementer diagnosztikai viszgálatokat is indolkottá tehet) egyénre szabottan, tesztelhető ki az individuális terápia. Ez azt jelenti, hogy a sikeres gyógyítás érdekében a Voll-módszert alkalmazó orvos minden esetben együttműködik a laboratóriumi, a röntgen, és egyéb szakorvosokkal, így a hagyományos orvoslás adta és más természettgyógyászati módszerekkel. 

Ezt követően alakítjuk csak ki a végleges terápiát. Mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma hópihe, nincs két egyforma terápia sem.

A Voll módszer végső soron  a speciális méregtelenítés-felderítés-kivezetés hatékony eszköze, máris, és még inkább az lesz.

A bonyolulttá vált mesterséges környezetünk felelős az egyre növekvő krónikus megbetegedésekért, azért, hogy nő az allergiások, a krónikus vastagbélgyulladásban (IBS), a krónikus hörghurutban (COPD) szenvedő, a gyógyíthatatlannak tartott izületi, bőrbetegségek, nőgyógyászati, ill. urológiai „nyavalyák”, az egyre fiatalabb korban jelentkező autoimmun betegségek, a Colitis ulcerosa, fekélybetegség stb.

A Voll-módszer holisztikus szemléletével, a nyugati medicina csodálatos vívmányaival karöltve, képes felderíteni a krónikus megbetegedések okait és nemcsak diagnosztikai, de gyógyító módszere is az eddig gyógyíthatatlannak vélt betegségeknek. Ráadásul a betegek nemcsak tünetmentesen távoznak, hanem véglegesen is meggyógyulnak!!

Voll diagnosztika

Ennek Magyarországon a » Medic Poliklinikán szakorvosok és természetgyógyászok együttműködésével 20 éves múltja van.

A Voll módszer háttere

Annak ellenére, hogy a modern orvostudomány s orvoslás csodálatos eredményekről számolhat be, egyre több a megoldhatatlan probléma. Nő a krónikus betegek száma, a gyógyszer okozta betegségeké, a csak tünetileg kezelhető kórképeké. Nem véletlen, hogy mind az orvos, mind a beteg egyre gyakrabban fordul régi, háttérbe szorult módszerekhez, sok esetben nagyon jó eredménnyel. Ezért hódítanak teret a természetgyógyászati, biógyógyászati módszerek.

Dr. Reinhold Voll Peter Pitterlinggel

A természetgyógyászat tárgykörébe sorolják a Dr. Reinhold Voll nevével fémjelzett vizsgáló gyógyító eljárást is, mely forradalmasítani képes a diagnosztikát. Természetes, hogy csak azt a betegséget lehet meggyógyítani, amelyet az orvos diagnosztizálni képes.

A Voll féle elektroakupunktúra egyike azon diagnosztikai és terápiás módszereknek, melyek feloldani látszanak a nyugati és keleti medicina antagonizmusát. A klasszikus kínai akupunktúra alaptézise: az egészség az élő szervezet energetikai egyensúlya. Voll azon az állásponton volt, hogy ha a kínai terápia eredményes, ezt az energiát modern eszközökkel mérni, és szükség szerint kiegyensúlyozni lehet.

A stuttgarti dr. Wermer mérnökkel megtervezték az első Kraiss-Fritz diaterapunktőrt, azt a diagnosztikai és terápiás berendezést, amellyel a szervezetet bekapcsolva egy küszöb alatti, mikro-amper erősségű áramkörbe, a finom cső-ohmméter segítségével minden szerv potenciálját mérni lehet.

Dr. Reinhold Voll és Peter Pitterling továbbá létrehozta azt a számítógépes programot, amely révén ½-1 óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Ez a program segíti a diagnózis felállítását.

A Voll-módszer holisztikus szemléletű módszer, az egész szervezetet vizsgálja. A vizsgálat felfedi azokat az energetikai elváltozásokat, amelyek előbb jelentkeznek, mint a konkrét betegség tünetei. A betegség még abban a korai stádiumban is felfedezhezhető, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi, avagy más lelete. A diagnosztikai módszer már előre jelzi a szervezetben készülődő betegséget. Ezzel korai diagnózist, sőt megelőzést tesz lehetővé.

Voll diagnosztika

Hogyan működik?

Egy 100 egységre beosztott skálán a mutató kilengése jelzi a szerv energetikai állapotát. Voll megfigyelte, hogy az egészséges szerv mindig ötvenet mutat. Ha egy szervben gyulladás van, akkor alacsony az ellenállása, tehát magas értéket kapunk. Egy egészséges szerv a rákapcsolt alacsony áramot képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége. A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat, a skálán mutatóesést észlelünk. A hasonlóság elvén alapuló homeopátia bekapcsolásával, és e módszerrel kideríthető a betegségek oka, oki diagnózist ad, mely tökéletesebb gyógyulást eredményez.

Kitesztelhető az adott páciens számára mely desodor, mely étel, mely gyógyszer, mely fogászati tömőanyag a szövetbarát, a legkedvezőbb. De az is, hogy mennyi ólom, mennyi amalgám rakódott le a kötőszövetünkben, vesénkben stb. Dr. Voll felismerte, hogy a fogászatnak nagy a jelentősége egész szervezetünkre. Nem csak a fogak épsége, foghiányok protesissel, implantátummal való megszüntetése fontos, de az is hogy ez milyen anyaggal történik. Ha a tömőanyag a szervezet számára nem kedvező, egy energetikai blokkot eredményez, akkor akármilyen korrektül is dolgozott a fogorvos, 3-5 év múlva egy gyökértömés belszervi betegség okozója lehet.

Voll diagnosztika

 

Az elektroakupunktúrának különösen nagy a jelentősége gócok felkutatásában és gyógyításában. Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült igazolni (pl. hajhullás, szívizomgyulladás stb.). A góckutatás, illetve annak szanálása azért fontos, mert míg a heveny gyulladás heves tünetekkel jár, – pír, tumor, fájdalom, meleg,- addig a krónikus gyulladás, így a góc is tünetszegény, vagy nem ad tünetet. Vagy csak általános a szervezetre gyakorolt hatásuk jelentkezik: pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar, reumatikus izületi panaszok. Számtalan betegséget sikerült már orvosolni ezen összefüggések figyelembevételével, így egyebek között a meddőséget is.

Voll módszere talán az allopátia és a homeopátia képviselőit is közelebb hozza egymáshoz.

 

Maga Voll sem akarta módszerét a tradicionális kínai vagy nyugati fölé emelni, csupán azok segítségére akart lenni.

A nyugati medicinával szemben, amely szakosít, az egész szervezetet vizsgálja. Képes olyan krónikus betegségek okának tisztázására- például allergia, migrén – amelyet a nyugati orvos nem tud kezelni.

(Nem csak csodálatos vizsgáló módszert dolgozott ki Voll doktor, melynek Németországban már negyven éves múltja van, de ragyogó kezelési módszert is. A módszer kidolgozója 35 évig tartotta magát életben rosszindulatú daganatos betegségével.)

A kiváló szakorvosokkal működő Medic Poliklinika felvállalta, hogy beépíti a Voll-módszert az eddig főként nyugati módszereket alkalmazó gyógyító tevékenységébe.

Voll diagnosztika

Mi történik egy kezelésen?

A számítógépes Voll-Pitterling készülékkel történő vizsgálat a páciens számára kényelmes, gyors, nem jár tortúrával. Egy karosszékben kell ülnie, miközben a végtagjainak bioaktív pontjait nézve vizsgáljuk.

Voll diagnosztika

A Voll-féle számítógépes diagnosztika, a homeopátia és speciális kezelés révén betegség megelőzését is elősegítik. Mindezt embercentrikus, családias légkörben.

A különböző szakrendeléssel (belgyógyász, allergológus, fül-orr-gégész, tüdőgyógyász, pszichiáter, szemész, fogorvos, sebész, urulógus, nőgyógyász, labororvos, stb.) együttműködik a Voll–féle számítógépes diagnosztikát, homeopátiát végző szakorvos, a kineziológus, a nes terapeuta, a kiropraktőr (csontkovács), stb. holisztikus – az egész embert figyelembe vevő szemlélettel.

A Voll-módszer szűrővizsgálatra kitűnően alkalmas, főként azok számára kedvező, akik idő hiányában keveset tudnak egészségükkel törődni, cégvezetőkre, vállalkozókra gondolva. Kiváló módszer lehet biztosító társaságok életbiztosítási szerződéseihez, különböző cégek dolgozóinak alkalmassági vizsgálatához.

A Voll-módszer alkalmazásának Magyarországon a » Medic Poliklinikán szakorvosok és természetgyógyászok együttműködésével 20 éves múltja van.

» Alternatív Gyógyászat - Elektro-Akupunktúra
» Alternatív Gyógyászat - Akupunktúra

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 
[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 10-02-2010