"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Szőke Dorottya - Tarr Dániel

Biológiai Fogászat

- Biological Dentistry -

2009.

A biológiai fogászat

A hagyományos fogorvoslástól eltérően a komplementer (biológiai, alternatív) fogászat a holisztikus (test, lélek, szellem egységét kitűző) szemléletmódra alapozva diagnosztizál. Összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet, és a benne lejátszódó folyamatokat, s mint egymással kapcsolatban levőket vizsgálja, kezeli. Sokan nem is tudják, hogy a meridiánok („szervezetünk energiapályái”) a fogakon keresztül „futnak”. Tehát minden egyes foghoz hozzátartoznak az adott meridiánon elhelyezkedő szervek. Ezek és az egyes fogak a rendszeren belül oda-vissza kölcsönhatásban vannak egymással, így az egyik elem diszharmóniája (energiahiánya, betegsége) kihat a másik, vele kapcsolatban álló elem működésére.

biológiai Fogászat

A biológiai szemléletű fogorvos ezen összefüggéseket vizsgálja és gyógyítja ennek figyelembe vételével, miközben a fogat hagyományos, legkorszerűbb technikával és módszerekkel ellátja úgy, hogy az egész szervezetre való káros behatásokat minimalizálja.

A kezelések során mind a kezelés-, mind a szervezetet korábban ért terhelést (pl. amalgám tömés, lezajlott gyulladás) homeopáthiás, isopáthiás, nozódás frekvenciákat (globulusokat) használunk. Így például az amalgám tömés cseréje esetén a szervezetben lerakódott amalgám kivezetéséről is gondoskodunk.

Az, aki a biológiai fogászatot választja, a megszokottnál sokkal alaposabb vizsgálatokra és előkészületekre számíthat.

Dr. Reinhold Voll az általa kifejlesztett elektro-akupunktúrás készülék segítségével bebizonyította, hogy a fogászat energetikai szempontból a medicina központi része. Ahogy a fentiekben leírtuk, kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, illetve a test energiacsatornái között.

A » Voll-módszer segítségével felmérjük például szervezete energetikai állapotát, sőt a készülék segítségével az egyes fogak energetikai állapotát is teszteljük (Voll-féle fogteszt). Segítségével diagnosztizálhatóak a fogászati gócok.

Ezeken túl vizsgáljuk a beépíteni szándékozott anyagokat (tömőanyagok, ötvözetek, ragasztócementek, stb.) is, hogy azok harmonikusan illeszkedjenek a paciens személyes energetikai rendszeréhez.

Nemcsak a fogorvosnak kell tudnia, de a betegnek is értenie kell, hogy a szervezetében minden mindennel összefügg. Egy fogtömésnek hatása lehet a láb nagyujja körmének gombásodására. Az emberi szervezet egységes egész, a fogászati beavatkozás nemcsak a szájra korlátozóik, nemcsak a fogászatban alkalmazott anyagok megmunkálhatóságára kell figyelni, hanem arra is, hogy a szájba, a testbe bekerülő anyagok, fogászati tömések, pótlások ott milyen energetikai változást idézhetnek elő.

Dr. Reinhold Voll volt az a német orvos, aki már 50 évvel ezelőtt felismerte a fogak energetikai szerepét, feltérképezte a fogak és a belszervek energetikai kapcsolatát. Ő volt az, aki azt a diagnosztikai és terápiás módszert dolgozta ki, amely az emberi szervezetet egészében vizsgálja holisztikusan, s amely a klinikai, az elektroakupunkturás, vagy energetikai, illetve homeopátiás elven működik. Kitesztelhető vele a betegségek oka, hol milyen mikroba, hol milyen nehézfém van a szervezetben, érte-e valamilyen sugárártalom a beteget.

Amikor még a hagyományos vizsgáló módszerek negatívak a Voll módszer már jelez. Kitesztelhető így, hogy az adott páciens számára mely tömőanyag, mely protézisanyag a szövetbarát. Nagyon fontos, hogy ne legyen a szájban többféle fémötvözet amalgám, és például aranykorona, esetleg még egy vironporcelán híd! Egy hölgynél ehhez még egy fogamzásgátló fémtartalmú méhen belüli eszköz IUD, kész a „galvánáram páciens”az igazi KATI! Nemcsak azt kell megnézni, mely fogászati anyagra nem vagyunk allergiásak, hanem azt is, hogy melyik anyag a speciálisan az adott szervezetre szövetbarát.

A biológiai fogászat alapeleme a GÓCKUTATÁS. Minden fogorvos tudja, hogy röntgennel és klinikai vizsgálattal „gócnegatív” fog gyökerén még lehet granuloma, azaz lehet gennyes a fog. Minden gyökérkezelt fog elméletben góc a szervezetben. Ha lehetséges kettőnél több gyökérkezelt fogunk ne legyen. Az amalgám, mint ötvözet mindenképpen kerülendő, mert energetikai blokkot csinál. A fogorvoslás e biológiai szemlélet birtokában felértékelődik. Ez azért helyes, hiszen a szájon keresztül jutnak be a szervezetünkbe testünk építőkövei, de ezzel együtt nagyon sok mikroba és nemkívánatos vegyszer is, hiszen ételeink nem sterilek. A fogak, az állkapocs, a garat, az orrgarat és az orrmelléküregek, egyszóval a fej gócai nagy jelentőséggel bírnak a krónikus betegségek kialakulásában.

A fogászati gócokról

Mi is az a fogászati góc? A góc egy klinikailag teljesen tünetmentes vagy tünetszegény lappangó elváltozás. Ez egy kórokozó mikro-organizmusok által fertőzött, körülírt letokolt terület a szervezetben. A gócfertőzés mechanizmusát illetően feltételezik, hogy ebből az elváltozásból időszakonként kórokozók vagy ezek toxikus termékei áramlanak ki és ezzel gyengítik a szervezetet, különösen a szervezet immunrendszerét.

Így alakulhatnak ki az úgynevezett szekunder betegségek: allergia, arcüreg idült-letokolt gyulladásai és egyéb más felső-légúti gyulladások, anyagcsere betegségek, emésztő szervi betegségek, bőrbetegségek (excéma, psoriasis), nemi szervek krónikus gyulladásai, stb.

A klinikai tapasztalatok szerint a fogászai gócok az összes gócbetegség igen nagy százalékát teszik ki. Ennek megfelelően a fogászati gócokat három fő csoportra oszthatjuk: gyökércsúcs körüli elváltozások (granuloma, cysta, tályog), fertőzött idegkamra vagy gyökércsatorna és tasakokkal-, gyulladással-, gennyesedéssel járó fogágy-betegségek.

Az egész szervezetre kiterjedő vizsgálat segítségével megtalálhatjuk ezeket a gócokat és megszüntethetjük az ezek miatt kialakuló fogászati problémákat.

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 

[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 10-02-2010