"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Tarr Dániel

Prána gyógyászat

- Prana Healing -

2010.

A keleti nyelvek különbözőképpen nevezik azt az energiát, amely szüntelenül kering bennünk és körülöttünk, és amely nemcsak testünket, de az egész világegyetemet átjárja. A kínaiak csinek, a japánok kínek, a hinduk pedig pránának hívják ezt a mindent átható kozmikus energiát. A prána tehát maga az életerő, ami életben tart minket.

Folyamatosan és öntudatlanul vesszük magunkhoz a levegő, a napfény és a föld energiájának befogadásával és átalakításával. Láthatatlan energiaközpontjainkon, a csakráinkon keresztül jut testünkbe, majd olyan finom rezgésekké alakítjuk át, ami fizikai és energiatestünk helyes működéséhez szükséges. A szervezetünkbe vitt prána a testet behálózó, szabad szemmel ugyancsak nem látható energiavezetékeken, a meridiánokon vagy nádikon keresztül áramlik, amelyek az idegeknél és ereknél sokkal sűrűbben szövik át testünk minden pontját. Ezt a megfigyelést használja fel az akupunktúra, mint ősi kínai gyógymód, amelyben az életenergiát tűszúrások segítségével mozgósítják, és így gyógyítják a betegeket. Az akupresszúrában vagy reflexológiában ugyanaz az elv érvényesül.

Aura

Az emberi test alapvetően három részből áll: a látható fizikai testből és energiatestből,valamint az asztráltestből. A prána gyógyítás ősi tudomány, mely az egész fizikai test gyógyítását az életenergia (prána) segítségével éri el.

Gyógyítás céljából a prána átadható más embernek. Azok, akik szabad, saját igényüket meghaladó, nagy mennyiségű pránával rendelkező emberek közelében tartózkodnak, hamarosan érzik közérzetük javulását, frissességet, növekvő élénkséget tapasztalnak. A legyengült emberek öntudatlanul is pránát vonnak el energiával telített társaiktól.

A prána gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energiarendszerét, hogy meg tudja gyógyítani önmagát. Ha elzáródások alakulnak ki az energiamezőben, eltávolítjuk azokat, ha pedig energiahiány lép fel, pótoljuk az energiát. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk, s bizony ezek az elvek mások,mint a nyugati orvoslásban.Ők tüneteket gyógyitanak,keleti filozófia megkeresi az okát is.

Zavarok az energiatestben, egy vagy több csakra gyenge vagy túlzott működése, mint blokádok az energia áramlásában, panaszként vagy betegségként jelennek meg. A prána gyógyítási techninkák tudatos használatával és a prána átadásával, a fizikai test megérintése nélkül, eltávolíthatók a zavarok a finomanyagú energiarendszerből. Ezáltal a szervezet öngyógyítási folyamata felgyorsul. A fizikai test közérzetének javulása legtöbbször azonnal észrevehető.

A prána-gyógyítás az emberi test általános felépítésén alapul. A prána gyógyítás nem más, mint a szervezet öngyógyulásának a támogatása és felgyorsítása.

A természetben bizonyos fák, például a fenyőfa és más egészséges, hatalmas, öreg fák is nagy mennyiségben bocsátanak ki pránát. Vannak olyan területek, olyan pontok, amelyek energiával telítettebbek,PL:Attila domb,Dobogókő, s ha huzamosabb ideig ott tartózkodunk, érezhetjük, amint testünk feltöltődik életenergiával, fáradtságunk tovatűnik, sőt egészségi állapotunk is némileg javulhat.

A prána gyógyítás két alaptörvényen alapul. Az első az öngyógyítás törvénye, mely szerint a szervezet általában bizonyos idő alatt képes meggyógyítani önmagát. A második az életenergia törvénye, vagyis az élet fenntartásához a szervezetnek pránára (életenergiára) van szüksége.

 

Prána gyógyítás

A prána-gyógyítás alapja az emberi test egész felépítése. Az emberi test alapvetően két részből áll: a látható fizikai testből és az azt átható és körülvevő láthatatlan energiatestből. A látnokok ezt a számukra fénylő energiatestet étertestnek, aurának nevezik.

A prána, azaz "életenergia" ezen az energiatesten keresztül, elsősorban a csakrák segítségével szívódik fel és az energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül oszlik el mindenütt a testben. A fizikai test közérzetének javulása legtöbbször azonnal észrevehető.

A prána a prána-gyógyítás filozófiája szerint egyfajta mindent átható erőteljes energia, ami támogatja az életfolyamatokat. Használata, ebből eredően, harmóniát hoz létre a fizikai és tudati szintek között. Az életenergia állandó, meg nem szűnő mozgásban, áramlásban van. A nadik a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, az univerzumból, melyeket rezgésekké alakítanak át. Ez a folyamat az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges. A testünkbe bejuttatott prána a nadikon halad keresztül, illetve azokban kering. Ezek a csatornák szabad szemmel nem láthatók. A nadik tisztántartása és életenergiával való feltöltése egy magasabb tudatfolyamat, egy magasabb szellemi szint eléréséért történik. A csapongó és a negatív gondolatok megakadályozzák a transzcendentális fejlődést, visszatartják azt. Ameddig kavarog bennünk a tudati fölény, addig nem tudunk fizikai és szellemi síkon tovább lépni, teljességben megtisztulni. Csak akkor vagyunk képesek megfelelő válaszokat adni, ha létrejön bennünk a harmónia, a lelki-szellemi nyugalom.

Prána gyógyítás

A prána gyógyítás céljából embereknek és állatoknak is átadható. Az életenergia juttatásával támogatjuk az öngyógyulást és felgyorsítjuk a gyógyulási folyamatokat. Ez a gyógyítási technika a természet törvényein és a pránaenergia pontos ismeretein alapszik. A pránanadival nem csak a fizikai, hanem a lelki, pszichés elváltozások is hatásosan kezelhetők. A pránanadi átadásához Choa Kok Sui Mester egy szisztematikus technikát fejlesztett ki, ami mindenki számára könnyen megtanulható.

Fontos, hogy megnyissuk magunkat az isteni gyógyító energiáknak.Ezen kívül átlagos szintű koncentrációs készség, nyitottság, kitartás és sok gyakorlás az, amire szükség van.

"A féltve őrzött ősi titok Kínából és Indiából"

Idézet Choa Kok Sui Mester: Csodák a prána gyógyítással című könyvéből:

"Az ősi kínai orvoslásban a gyógyító képességek 5 különböző szintje ismert.

Az első: a gyógyító a kezét használja masszírozásra. Ezt a fajta gyógyítást másnéven akupresszúrának is nevezik.
A második szinten a gyógyító gyógynövényeket használ a beteg gyógyítása érdekében.
A harmadik szinten a gyógyító az akupunktúrát és moxaterápiát is alkalmaz.
A negyedik szinten a gyógyító az akupunktúrát már oly módon gyakorolja, hogy „chi” (prána) energiát bocsát a használt tűkbe, a meridiánokba és a belső szervekbe.
Az ötödik szint a gyógyító képességek legmagasabb szintje, melynél a „chi” (prána) energia kibocsátásához a gyógyító már nem használt tűt, sem semmilyen fizikai kontaktust.

Az ősi Kínában és Indiában az energia kimerültség nélküli továbbításának technikája mindig is "féltve őrzött titok volt."

A "féltve őrzött ősi titok" ma Külső Orvosi Chi Kung vagy Prána Gyógyítás néven ismert.

Mi is az a prána?

A prána életenergiát jelent, amely mindent és mindenkit áthat. Nélküle nem létezne az élet, s elengedhetetlenül fontos egészségünk megőrzéséhez, vagy a gyógyuláshoz. Az emberi test „automatikusan” képes a prána energia felvételére (a levegőből, a föld energiájából, a növényzetből - természetből, a napsugárzásból, az élelmiszerekből). A prána gyógyítás azon a természeti törvényen nyugszik, mely szerint a prána energia tudatosan is átadható mások számára, és ezáltal a bennünk rejlő öngyógyító folyamatok jelentősen gyorsíthatók.

A prána gyógyítás technikája

A prána gyógyítás során - a fizikai test érintése nélkül - pásztázással (az energiatest kézzel történő kitapintásával) megállapíthatók az energiatestben (aurában), az energiaközpontokban (csakrákban), és belső szervekben lévő elváltozások, vagyis a prána hiány vagy a prána felgyülemlés.

A prána gyógyítás tisztító technikáival - amely általános tisztításból (aura tisztításból), az energiaközpontok és a beteg szervek tisztításából áll - eltávolítjuk a szennyezett, beteg, elhasznált energiákat.
Bizonyos esetekben (pl. fájdalmaknál) egy alapos tisztítás azonnali állapotjavulást eredményez.

Az energetizálás szintén a test érintése nélkül történik úgy, hogy a gyógyító külső forrásból (valamely csakrán keresztül) vesz fel és továbbít nagy mennyiségű prána energiát. Ez egy olyan koncentrált energiaátvitelt jelent, amelynél néhány másodperc is elegendő lehet az energiaközpont vagy beteg testrész feltöltéséhez.
Mivel a prána gyógyító nem a saját energiáját használja, ezért naponta akár több beteget is képes kezelni kimerültség nélkül.

Prána gyógyítás

A prána gyógyítás hatásai

A prána energia gyógyítás segítséget jelent valamennyi fizikai betegség kezelésében, akár önállóan, akár a hagyományos orvoslás kiegészítéseként.

Gyorsítja a gyógyulás ütemét, csökkenti vagy kivédi a szövődmények kialakulását, enyhíti az egyéb kezelések (pl. kemoterápia) kedvezőtlen mellékhatásait.

A prána energia gyógyítás 3. szintje lehetőséget biztosít a pszichés betegek eredményes kezelésére, állapotuk javítására. Nem csupán a tünetek kezelésével éri el a kívánt hatást, hanem a probléma „gyökerének” eltávolításával.

Az ősi Indiában és Kínában a legmegbecsültebb gyógyítók azok voltak, akiknek nem voltak beteg pácienseik! Hogyan lehetséges ez? A gyógyító rendszeresen végigjárta a pácienseit és - tudva, hogy az energiatestben még azelőtt eltéréseket észlelhetők, mielőtt egy betegség kialakulna - megelőző prána kezelésekben részesítette őket. Így továbbra is egészségesek maradtak! Ha e kezelések elmaradtak volna, néhány nap vagy hét elteltével a betegség tünetei fizikailag is megnyilvánulhattak volna.

Egy nagy tapasztalattal rendelkező, gyakorlott prána gyógyító manapság is képes lehet arra, hogy előre jelezzen egy betegséget és tudja a módját, hogyan előzze meg a bajt.

A prána gyógyítás alapelvei:

A prána gyógyításnak nem célja, hogy a hagyományos gyógyítást felváltsa, csupán kiegészíti azt. Ha a tünetek nem szűnnek, vagy súlyos betegségről van szó, forduljunk azonnal orvoshoz, és egy képzett prána gyógyítóhoz!

A prána gyógyítók nem orvosok, de orvosok lehetnek prána gyógyítók.

A prána gyógyítók nem állítanak fel orvosi diagnózist.

A prána gyógyítók nem írnak fel gyógyszereket és/vagy gyógymódokat receptre.

A prána gyógyítók nem avatkoznak be a felírt gyógyszeres és/vagy egyéb orvosi kezelésbe.

Ezen alapelveknek valamennyi prána gyógyító központban láthatónak kell lenni.

[ Forrás: » Prána Gyógyítás ]

Mi a pránanadi?

A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna. A prána egy összetett energiarendszer, – minden energia ősforrása – ami nélkül sem a fizikai test, sem maga az élet nem létezhet. A mindent átható életenergia folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van és minden megnyilvánulása, az energia rezgésétől, minőségétől függ.

A nadi szanszkrit jelentése vezeték, ér, csatorna A nadik éppúgy behálózzák testünket, mint a vér és a nyirokrendszer, valamint a meridiánok.

A pránanadi hatása

Életfolyamatokat támogat, testi-lelki-szellemi síkon egyaránt hat. Igazodik minden élő és élettelen egyéni igényeihez. Támogatja a személyiség fejlődésünk folyamatait. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat, enyhíti a fájdalmat, feloldja a pránacsatornákban, meridiánokban kialakult energiablokkokat, segít félelem, harag, méreg, depresszió, aggodalom, legyőzésében, lelki traumák feloldásában. Csökkenti a stresszt. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai terhelés elviselhetőségét. Előnyösen befolyásolja az emberi kapcsolatokat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést, a könnyebb beilleszkedést.

A pránanadi kezelés célja: a test energetikai egyensúlyának visszaállítása, illetve a betegségek kialakulásának megelőzése.

A pránanadi kezelés során felderítem a testi illetve a pszichés elváltozások okait, majd a megfelelő kezeléssel a kiváltó okokat próbálom megszüntetni.
Ennek érdekében a következőket alkalmazom:

 • Előszőr egy állapot felméréssel kezdünk, melynek során a kezelendő lelki okokat keressük, a fennálló betegségek lelki okait kutatjuk. Ezt követően a páciens kényelmesen, ellazult állapotban elhelyezkedik a masszázságyon. Én, a kezelő, a kezelt személy jobb oldalán helyezkedem el.
 • Ezt követően kezdem a megfelelő kézpozicíók használatával a kezelést. Az egyes kézpozíciók 1/2 – 1 perc időközönként követik egymást, ami a kezelt személy életkorától is függ, idősek és gyerekek esetében rövidebb kezelési idő javasolt.
 • A páciens beleegyezésével a kezelés történhet érintéssel, illetve a test felett 3-5 cm magasságban tartva a kezelő a kezét, ekkor a kezelés ugyanolyan hatékony, mint közvetlen érintéskor.
Pránanadi

Milyen gyorsan hat?

A beteg állapotától és befogadó képességétől, a gyógyulásban vetett hitétől, valamint a betegség súlyosságától függően a pránanadi kezelés okozhat azonnali enyhülést, nem ritkán azonnali gyógyulást is, de általában ehhez több kezelés szükséges! Gyakran előfordul azonban, hogy az első kezeléseket követően a tünetek (pl: a fájdalom) fokozódnak, ám a második, harmadik kezelés után csökkennek, megszűnnek. Mindig felhívom a kezelt személy figyelmét erre, mert ez a szervezetünk gyógyító mechanizmusának beindulását jelző fájdalomnövekedés megrémisztheti a kezelt személyt, viszont ezt követően, ha hittel továbbcsinálja, megtapasztalhatja hogy tünetek mérséklődését, javulását.

A pránanadi nem pótolja az orvosi ellátást. Az orvos által felírt gyógyszert csak az orvos javaslatára, illetve vele megbeszélve lehet csökkenteni, vagy elhagyni. A pránanadi támogat minden terápiát és természetes gyógyulási folyamatot, a szervezet regenerálódási képességét.

Prána gyógyítás

Pránanadi kezeléssel hatékonyan segíthetek:

 • légzőszervi betegségek
 • asztma, allegia
 • különböző gyulladások
 • emésztőszervi megbetegedések
 • magas koleszterinszint
 • fekélyek
 • belső elválasztású mirigyek betegségei (cukorbetegség, pajzsmirigy probléma)
 • immunrendszert érintő elváltozások
 • autoimmun betegség, leukémia
 • immunrendszer erősítése
 • szembetegségek, látásjavítás
 • sportsérülések
 • szív- és keringési problémák, szívritmuszavar
 • menstruációs problémák, meddőség
 • prosztata nagyobbodás, vesekő, húgyúti- és vese betegségek
 • bőrelváltozások, ekcéma, pikkelysömör
 • migrén
 • alvászavarok
 • jó és rosszindulatú daganatok, ciszták stb.

Pránanadi kezeléssel eredményesen gyógyítható pszichés betegségek:

 • depresszió, pánikbetegség, szorongás
 • szenvedély betegségek (dohányzás, alkoholizmus, kábítószer függőség)
 • stressz okozta panaszok, migrén, hallucinációk, szexuális zavarok, fóbiák, kényszeresség, és traumák, gyász feldolgozása stb.

[ Forrás: » Gyógyító Energia ]

» Alternatív Gyógyászat - Pránanadi

» Alternatív Gyógyászat - Energia gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Aura gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Csakra gyógyászat
» Alternatív Gyógyászat - Szellem gyógyászat

» Hinduizmus - Prána - Atman

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 

[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 11-01-2013