"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[ » Spirituális Ezotéria Könyvtár « ]
» keret nélkül «

[ előre » ]

Tarr Bence László - Izing Klára

A Félelem Mágiája

- The Magic of Fear -

2010.

A félelem mágiája, vagyis a rontás, az átkozódás mindem emberre hat. Ugyanis, amikor megtudjuk valakitől, hogy megátkoztak bennünket, onnantól kezdve önbeteljesítő jóslatként érezhetjük ennek negatív hatásait.

Vannak, akik hisznek az átkok erejében, és vannak, akik nem. De egy biztos, hogy nincs olyan ember, aki ne tartana tőle. Abban a pillanatban, ha nem sikerül valami, vagy van egy rossz szériája, amelyben elveszti az állását, a vagyonát, elhagyja a kedvese, elhalálozik a szerette, vagyis csupa olyan dolog történik vele, amely akár lelki, akár testi fájdalmat jelent, még azokban is felmerül, hogy rontást küldtek rá, átok ül rajta, akik egyébként nem hisznek az ilyesmiben, és elkezdenek félni.

- Igen, és ebben van a félelem mágiájának ereje. Félelmében – mondja Tarr Bence László kulturális antropológus, a Szintézis Szabadegyetem oktatási vezetője  - konkrétan érezni fogja, hogy megátkozták. Pedig a saját félelmei azok, amelyeket kivetít a valóságra. Valójában a benne rejlő negatív érzések, és rossz lelkiismerete az, ami felerősíti azt; mert mi van akkor, ha tényleg megátkozták, megrontották?

- Akinek tiszta a lelkiismerete, vagyis nem követett el senki ellen semmit azt nem is lehet megátkozni?

- Akinek a lelkét nem terhelik rossz érzések, azon nem fog az átok. Ugyanis pontosan náluk nem működik a félelem mágiája, csak azoknál, akiknek tényleg van takargatnivalójuk, van valami a rovásukon. És abban a pillanatban, hogy úgy érzi, őt megátkozták, akkor azt is tudni fogja, hogy miért. Ezt az átkot a takargatnivaló titokhoz, bűnhöz, vagy éppen valamilyen tabunak a megszegéséhez kapcsolja. És máris úgy gondolja, hogy biztosan azért történt, mert ezt vagy azt rosszul tette, és e feletti félelmében elkezdi működtetni a rontás mágiáját. Azokban a kultúrákban, ahol a rontás és az átkozás a vallásos hiedelemrendszer része, azok az emberek, ha megtudják, hogy megátkozták őket, azonnal ellenmágiát, vagy feloldó mágiát végeznek, ami megnyugtatja őket, és semlegesíti az átkot.

- Közismert hazánkban is a voudou mágia egyik formája, amelyben még azok is hisznek és félnek tőle, akik amúgy a rontásban, átkokban nem hisznek.

- Igen, a „voodoo bábukba” vetett hitnek nagy a hatalma, talán éppen azért, mert a filmekben, amelyben ez szerepel, a voudou varázslatot alaposan kiszínezik. Pedig a voodoo bábu eredete igazából az, hogy Haitin a temetők kapuján egy cipőbe helyezik, amit a bejárathoz szögeznek. Azért, hogy a túlvilág követeiként működjenek ezek a kis szellemlények, és az elhunytat az útján segítsék. Tehát nem a rontás eszköze, hanem a túlvilággal való kommunikációé. Haitinál maradva és voudout emlegetve, nem árt tudni, ott sem a voudou papok átkoznak, mert ők egy magasabb rendű istent szolgálnak. Ott kimondottan vannak varázslók – bokornak hívják őket – akik az alsó vagy sötét erőkkel tartanak kapcsolatot, ők ezeket a szellemeket hívják segítségül mások megátkozására.

- Térjünk vissza a félelem mágiájára. Ha valakiben felébred, hogy megátkozták, mit tehet?

- Az a fontos, hogy ne erősítse magában ezt a képzeletet, mert minél többször és erősebben gondol erre, hogy valami azért nem sikerül, mert megrontották, annál inkább fog rajta a félelem mágiája. Ha valaki elfogadja, vagy beemeli a saját gondolatvilágába, hogy megátkozták, abban a pillanatban peches ember lesz belőle, aki a saját életében ezt az erőt működteti majd. Mert aki elhiszi, hogy átok alatt áll, valóban átkozott lesz, de csak a saját gondolkodásmódja miatt.

- Rengeteg rontás-, vagy átoklevevő hirdeti magát, mit tegyen az, akit a félelem mágiája fogva tart?

- Természetesen ezek között is vannak, akik értik a szakmájukat, és akik csak pénzt akarnak keresni hókusz-pókuszokkal. De ha valaki nem tud szabadulni a nyomasztó gondolataitól, akkor a mágusok, a jósnők, a boszik is tudnak segíteni. Ugyanis ha valaki elmegy egy rontás levételre, gyakorlatilag ez majdnem olyan, mint egy pszichoterápiás beszélgetés, ahol ezt a pszichés hangoltságot oldja fel a beszélgetés, és az a „pszichorituálé” amit a jósnő vagy a mágus tesz. Persze csak akkor, ha a mágus, vagy a boszorkány tapasztalt, és jó emberismerő. És hogy miért tudják megszabadítani az illetőt a félelem mágiájától? Mert akinek lelkét, szellemét a megátkozottság gondolata gyötri, annak éppen ilyen kapaszkodóra, és ilyen emberekre van szüksége.

- A félelem mágiáját az ember saját magam is megszüntetheti anélkül, hogy mágust keresne fel?

- Igen, ugyanis ha elemi félelem ébred fel valakiben, akkor olyan elementáris erő ébred benne, amelyet ha sikerül transzformálnia, - például egy rítus keretén belül kimondja azt, pontosan mitől fél, amit korábban a szájára, sem mert venni, vagy beismeri azt a hibát, ami miatt szerinte megátkozták -, akkor ez a tudattalanjában olyan erőt szabadít fel, ami hihetetlenül erős, és ami képes legyőzni a félelmet.

» Ezotéria - Működő Babonák
» Ezotéria - Hétköznapi varázslatok

» Hermetika - A fekete mágia elmélete és gyakorlata
» Hermetikus Mágia és Okkultizmus Könyvtár

Light

Kérlek támogasd a Spirituális Ezotéria Könyvtárat!
(Please support the Esoteric Library!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Scarabeus


         

                         

 
[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 21-03-2010