"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 
[« vissza ]

[ elõre »]

   

Manly Palmer Hall

A fekete mágia elmélete és gyakorlata

- The Theory and Practice of Black Magic -

[részlet]

Bevezetés

A fekete mágia bonyolult teóriájának és gyakorlásának megértéséhez vezethet a következő bekezdések megfontolása:

Első. A látható univerzum rendelkezik egy láthatatlan képmással, a magasabb síkon az emberek jó és szép szellemei léteznek, az alacsonyabb sík sötét és rossz előjel, a gonosz szellemek és démonok lakóhelye, akik a Bukott Angyal és tíz Hercege uralma alatt állnak.

Második. A szertartásos mágia titkos folyamatai által lehetőség nyílik arra, hogy kapcsolatba kerüljünk ezekkel a láthatatlan teremtményekkel, és segítségüket kérhetjük az emberi ügyekkel kapcsolatban. A jó szellemek készségesen ajánlják fel segítségüket a jó ügy érdekében, de a gonosz szellemek csak azokat szolgálják, akik megrontani és pusztítani akarnak.

Harmadik. Kapcsolatba lehet lépni a szellemekkel, ami által a mágus egy meghatározott időre az elemi lények mesterévé válik.

Negyedik. A valódi fekete mágiát egy démoni szellem segítségével mutatja be az, aki a boszorkányt élete végéig szolgálja, annak megértésével, hogy halála után a mágus saját démonja szolgájává válik. Ezért a fekete mágus bármit megtesz azért, hogy meghosszabbítsa életét, mivel semmi jó nem vár rá a síron túl.

Satanic Pentagramm

A fekete mágia legveszélyesebb formája az okkult erő tudományos elferdítése, a személyes vágyak kielégítése céljából. Ennek legkevésbé összetettebb és legegyetemesebb formája az emberi önzés, mivel az önzés képezi a világ minden gonoszságának alapvető okát. Az ember elcserélheti halhatatlan lelkét a világi hatalomért, és az évek során olyan titkos folyamatot alakíthat ki, mely lehetővé teszi számára ezt a cserét.

Számos ágaiban a fekete művészet a szertartásos mágia szinte minden formáját magában foglalja, a halottidézést, a boszorkányságot és a vámpírizmust is. Ezen kívül az idézet és a hipnózis is a részévé vált, hacsak azt gyógyászati célokra nem használják, mely még akkor is kockázatokkal jár.

Habár úgy tűnik, hogy a középkor démonizmusa eltűnt, de sok formájára még ma is létezik példa – különösen az úgynevezett "jólét" pszichológia, az "akaraterő építő" metafizika, és a "nagy nyomást előidéző" üzleti rendszerek esetében – a fekete mágia csupán egy metamorfózison ment keresztül, és habár neve megváltozott, természete ugyanaz maradt.

A középkor jól ismert mágusa Dr. Johannes Faustus volt, aki Dr. Faust-ként vált ismerté. A mágikus iratok tanulmányozása által képessé vált arra, hogy egy elemi lényt a szolgálatába állítson, aki változatos tehetségével sok éven keresztül szolgálta őt. Furcsa legendák keringenek arról a mágikus erőről, melyet Dr. Faust birtokolt. Egy alakalommal, amikor a filozófus játékos hangulatban volt, köpenyét egy árusasszony kosarában lévő tojások felé dobta, előidézve ezzel a csibék kikelését. Egy másik alkalommal, mikor egy kis hajóból a tengerbe esett, száraz ruhában tért be a mesteremberhez. De minden más mágushoz hasonlóan, Dr. Faustot is utolérte a végzete, mivel egy reggel késsel a hátában találtak rá. Úgy hitték, hogy jól ismert szelleme ölte meg. Habár Goethe Dr. Faustjáról úgy gondolják, hogy csak egy kitalált szereplő, ez a mágus mégis élt a tizenhatodik században. Dr. Faust írt egy könyvet, melyben beszámol szellemekkel kapcsolatos élményeiről, s melynek egyik fejezetét az alábbiakban olvashatnak el. (Ne keverjék össze Dr. Faustot Johann Faust-al, a nyomdásszal.)

Forrás: [» Hermit ]

 

» Hermetika - Hermetika, Mágia és Okkultizmus
» Hermetika - A Mágia Tudománya

 

Kérlek támogasd a Hermetikus Könyvtárat!
(Please support the Hermetic Magic Library!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Caduceus

 

 


         

                         

 
 
[« vissza ]

Creative Commons License

[ elõre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 11-02-2011