"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[» Alternatív Gyógyászat Könyvtár «]
» keret nélkül «

[ előre »]

Tarr Dániel

Krionika

- Cryonics -

2010.

A krionika kísérleti orvosi eljárásnak tekinthető: a hivatalosan „halott”-nak nyílvánított emberek befagyasztását jelenti. A krionika lényege, hogy a halott testet lefagyasztva eltárolják, bízva abban hogy az orvostudomány fejlődésével a közeljövőben lehetőség nyílik azok újraélesztésére.

krionika

Azt már tudjuk, hogy az alany állapota folyékony nitrogénbe való behűtéssel (- 196 C°) stabilizálható. Jelentős mértékű sejtkárosodás történik a fagyási folyamatban, de ha az alany megfagy, akár évezredekig tárolható gyakorlatilag minden további szövetbomlás nélkül. A hipotézis, amelyen a krionika alapszik, az, hogy valmikor a jövőben kifejlesztenek egy olyan technológiát, amely lehetővé teszi számunkra, hogy újjáélesszük a krionikus alanyt, helyrehozva a fagyási károkat és a halál eredeti okát. A molekuláris nanotechnológia szakértői általában úgy vélik, hogy fejlett állapotában a nanotechnológia lehetővé teszi a krionikus betegek újjáélesztését. Így, lehetséges, hogy néhány évtizeden belül a befagyasztott alanyok újjáéleszthetők lesznek.

A krionikának azonban jelenleg nem lehet klinikai próbákkal meghatározni a hatékonyságát. Ahhoz, hogy valaki bebizonyítsa, hogy a krionika nem fog működni, be kell bizonyítania, hogy egyik bármennyire fejlett jövőbeni technológia sem lesz képes soha arra, hogy újjáélessze a befagyasztott beteget. Ha figyelembe vesszük azt, hogy mi ma a bejáródott gyakorlat, és arra, hogy hogyan tekintettek volna rá (mondjuk) az 1700-as években, beláthatjuk, hogy mennyire nehéz jól megalapozott érvvel előállni arról, hogy a jövő gyógyászati technológiája soha nem lesz képes visszaforgatni a sérüléseket, amelyek a krionikus fagyasztás során következnek be. Ennek tudatában, a krionikára való előjegyzés (ami általában úgy történik, hogy életbiztosításunk kedvezményezettje a krionikai vállalat lesz) értelmes biztosítási eljárásnak tűnik. Ha nem működik, úgyis halottak maradunk; ha viszont működik, megmentheti az életünket. (És a megmentett élet onnatól kezdve minden bizonnyal nagyon hosszú és egészséges lenne, lévén, hogy milyen előrehaladott orvostudományra van szükség az újjáélesztéshez.)

Az újjáélesztés végérvényes technikai lehetősége körüli bizonytalanság minden bizonnyal kisebb, mint más bizonytalansági tényezők, például az a lehetőség, hogy rossz módon halunk meg (elveszünk a tengeren; Alzheimer-kór következtében törlődik agyunk információtartalma), hogy a krionikai vállalat csődbe megy, hogy a civilizáció összeomlik, vagy hogy a jövő emberei nem lesznek érdekeltek az újjáélesztésünkben. A krionikai szerződés természetesen nem ad 100 százalékos garanciát a fennmaradásra. Ahogy a krionicisták mondják, a krionikus befagyasztás a második legrosszabb dolog, ami történhet veled.

 
krionika

 

   
krionika

 

» Alternatív Gyógyászat - Anti Aging (Öregedés megállítása)
» Alternatív Gyógyászat - Élet meghosszabbítás

Kérlek adományozz a Alternatív Gyógyászat Könyvtár javára!
(Please support the Alternative Medicine Library by donating!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Healing


         

                         

 

[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 05-05-2010