"Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis."

                         

         
 

[« vissza ]

[ » Spirituális Ezotéria Könyvtár « ]
» keret nélkül «

[ előre » ]

   

Tarr Bence László - Izing Klára

Ikrek
Egy lélek két testben?

- Twins: One Soul in Two Bodies -

2009.

A természetes úton fogant egypetéjű ikerszületésről az ezotéria úgy tartja, hogy az emberpár különleges küldetéssel érkezik a világra, amelynek megvalósításához a sorstól dupla erőt kapnak. A kérdés az, hogy tudnak-e ezzel élni, vagy sem?

Black 'n White - Twins

» Fotó Galéria - Ikrek - Black 'N White - Twins

Az ikreket szinte minden kultúrában különleges lényekként kezelik. Hogy mennyire különlegesként, az attól függ, hol születnek. Például az afrikai jorubák istenszerű szellemeknek tekintik az ikreket, akik visszatértek az élők világába. A tanzániai kanguru törzs hiedelme szerint az ikrek veszedelmes hatalom birtokosai, ezért rögtön születésük után megölték őket. Brit-Kolumbiában a cimsi indiánok úgy tartották, hogy az ikrek valójában lazacok, amelyeket varázslat változtatott gyermekké.

Tudomány és az ezotéria

Az ikrek rejtélye egyformán érdekeli a tudósokat, hiszen mégis csak örökletes génállományuk miatt annyira hasonló a két ember, hogy kiváló lehetőséget kínálnak annak tanulmányozására, mennyiben felelős az emberek közötti különbségekért a környezet. Hiszen az egypetéjű ikrek egymás klónjai, de a fejlődésük során rájuk ható tényezők különbözők.

Az ezotéria viszont más oldalról közelíti meg az egypetéjű ikreket – mondja Tarr Bence László kulturális antropológus, a Szintézis Szabadegyetem oktatásért felelős igazgatója. -, elismeri az azonosságukat, de úgy tartja, hogy ezek az emberek dupla erőt kapnak a sorstól az életfeladatuk végrehajtásához, mint az egykék, vagy a kétpetéjű ikrek. Ám közben ennek az erőnek a két ellentétes pólusát is képviselik. Pontosan úgy, mint a kínai jin és yang, amely az egység szimbóluma, de az egységen belül van két ellentétes principium, amelyek hatnak egymásra. Így van ez az egypetéjű ikrek esetében is, ha képesek azt a hatalmas erőt, amit a sorstól kaptak, a karmikus feladatuk megoldására fordítani, akkor a tökéletes egységet alkothatják, és teljesíthetik azt a különleges küldetést, amivel a világra jöttek.

Az ikersorsok buktatója

Tarr Bence László véleménye szerint az egypetéjű ikrek feladata, amit teljesíteniük kell a világban, különösen fontos, hiszen dupla erőt kaptak a megvalósításához. Vajon képesek-e úgy élni az életüket, hogy elkerüljék az ikersorok buktatóját: a szembefordulást egymással?  Ez először a kamaszkorban következhet be – mondja saját tapasztalatai alapján, hiszen ő is egypetéjű ikerpár. Majd később, a házasságkötéskor, amikor néhány feleség az ikerpár másik felében fedezi fel a hibákat, látja megtestesülni a rossz tulajdonságokat.

Egymás klónjai

Az ezotéria azt tartja szerencsésnek, ha az egypetéjű ikrek szülei már gyermekkorban nem akarják erőnek erejével hangsúlyozni a csemetéik különbözőségét. Például külön ruhákba, vagy más-más iskolába járatni, azt hangsúlyozva ezzel, hogy ti nem vagytok egyformák. Mert gyakorlatilag ilyenkor kezdik eltávolítani az ikreket attól a sorsfeladattól, aminek együtt megvalósításáért érkeztek a földre, és amihez a nagy energiákat kapták a sorstól. Valamint annak a dupla erőnek a két ellentétes minőségét egységbe hozzák, és így teremtsenek egységet, és hozzanak létre valami nagy dolgot.

A karma szálai

A tudósok szerint, ha egy családban kétpetéjű ikrek születnek, jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy a következő nemzedékekben ez majd megismétlődik. Ám az egypetéjű ikrek születése ezzel szemben teljesen véletlenszerű, ezer szülésből átlagosan négyszer fordul elő. Ám mi történik akkor, amikor egy famíliában generációról generációra ismétlődnek az egypetéjű ikergyerekek érkezése. Akkor a tudomány szintén a géneket emlegeti, míg az ezotéria úgy látja, hogy annak a családnak nagyon erős küldetéstudata van, amelyet generációk óta képtelenek megvalósítani. Hogy az egypetéjű ikrek milyen karmikus feladattal születnek, amihez időről időre a dupla erőt kapják, az a családtagok horoszkópjának vizsgálatából derül ki. És az is, hogy vajon miért nem sikerül végrehajtaniuk nekik ezt a feladatot, és mi okozza a végzetüket?

» Ezotéria - Ikerszületés: Fény fiú - Éj fiú
» Ezotéria - Kettős Távhatás - Ikerség és Telepátia

» Fotó Galéria - Ikrek - Black 'N White - Twins

Light

Kérlek támogasd a Spirituális Ezotéria Könyvtárat!
(Please support the Esoteric Library!)

A TE támogatásodra is szükség van!
(YOUR support keeps this site running. Thank you!)

Scarabeus


         

                         

 
[« vissza ]

Creative Commons License

[ előre »]

Web Matrix

buddhism | hinduism | taoism | hermetics | anthropology | philosophy | religion | spiritualism | parapsychology | medicine | transhumanism | ufology

Last updated: 21-03-2011